هدف ما
مدرسه پرتو کارِ خود را با هدف ارائه آموزشهای کارآفرینی اجتماعی و گسترش راهحلهای عملی برای مشکلات اجتماعی، در تابستان ۱۳۸۹ آغاز کرد. دستاوردهای ارزشمند کارآفرینانِ اجتماعی چون جبار باغچهبان (مؤسس اولین مدرسه ناشنوایان ایران) و ارسن میناسیان (مؤسس اولین خانه سالمندان ایران) که توانستند با وجود چالشهای زیاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، مرهمی برای دردهای جامعه بیابند، انگیزهای برای برداشتن اولین گامها در این راه شد. در طول سالهای گذشته، مدرسه پرتو با ارائه دورههای تخصصی درباره کارآفرینی اجتماعی، فعالان و علاقهمندان به فعالیت در این زمینه را از طریق مهارتآموزی، به شیوههای مختلف حمایت کرده است و همچنان به ارائه این خدمات، بهویژه به گروههایی که دسترسی کمتری به آموزشهای تخصصی دارند ادامه میدهد.
در سال ۱۳۹۱ و با توجه به نیاز دانشآموختهگان مدرسه و خلاءهای آموزشی در زمینه مهارتهای ترویجگری، مدرسه پرتو تصمیم گرفت تا علاوه بر کارآفرینی اجتماعی، به ارائه آموزشهای تخصصی در زمینه «ترویج و حمایتگری» نیز بپردازد. با گذشت زمان، و بر اساس علاقهمندیِ دانشجویان و نیاز جامعه، این دورهها شکل تخصصیتری به خود گرفت تا بتواند ترویجگران را در حوزههای مختلف حمایت کند. اکنون مدرسه پرتو از طریق دو پلتفرم اصلی «مدرسه ترویج پرتو» و «مدرسه کنشگری و ترویج حقوق افراد دارای معلولیت پرتو» این دورهها را ارائه میدهد. در طول شش سال گذشته، برگزاری دورههای ترویج و حمایتگری با تمرکز بر ارتقای حقوق افراد دارای معلولیت، از محورهای اصلی فعالیت مدرسه پرتو بوده است و تا کانون صدها تن از افراد دارای معلولیت و فعالان این حوزه در این دورهها شرکت کرده و از محتوای آموزشیِ آن بهرهمند شدهاند. مدرسه ترویج و حمایت گری پرتو امیدوار است تا بتواند با ظرفیتسازی در میان فعالان حوزه معلولیت به شناسایی چالشها و راهحلهای موجود کمک کند و آنچه را که سد راهِ افراد دارای معلولیت برای مشارکت بیشتر در جامعه است از میان بردارد.
ارزشهای ما
کار گروهی: ما در مدرسه پرتو با به رسمیت شناختن سبکهای کاری مختلف، دست در دست و گام به گام در کنار یکدیگر، برای دستیابی به اهداف مدرسه گام برمیداریم.
شفافیت فرایند آموزش: مدرسه پرتو درباره منابع کسب دانش، فرآیند، تکنیکها و محتوای آموزشی و تمامی فعالیتها و قواعد و مقررات مدرسه شفاف عمل میکند.
حریم خصوصی: همراهان مدرسه پرتو میتوانند با نام خود یا نام کاربری انتخابی، در مدرسه عضو شوند. مدرسه پرتو، اطلاعات شخصی افراد را با هیچ فرد، مؤسسه یا سازمان دیگری (برای تبلیغات یا سایر اهداف) به اشتراک نمیگذارد.
توانمندسازی: طراحی محتوای آموزشی در مدرسه پرتو با تکیه بر مفاهیمی چون «توسعه پایدار» و با هدفِ افزایش مهارتهای تحلیلی، حل مسئله، مشارکت اجتماعی و تصمیمگیری جمعی صورت میگیرد. دانشآموختهگان پرتو در نهایت، بیش از دریافتِ مستقیمِ راه حل به شیوههای رسیدن به راه حل مجهز خواهند شد.
کاربردی بودن: مدرسه پرتو صرفا بر موضوعات تئوریک تکیه نمیکند. مباحث و محتوای آموزشی در درسگفتارهای پرتو، شامل مثالهای عملی و واقعی و راهحلهای اجرایی است.
برابری: دانشآموختهگان مدرسه پرتو از هر روستا، شهر یا استان و با هر نوع مذهب، جنسیت، هویت و گرایش جنسی و جنسیتی و تاریخچه، دارای «حقوقی برابر» برای استفاده از خدمات مدرسه هستند.
مدرسه پرتو فعالیت خود را از سال ۱۳۸۹ و با پشتیبانی «Eurasia Foundation» آغاز کرده و خدمات خود را با هدف افزایش مهارتهای ترویج و حمایتگری به خصوص برای فعالان حوزه حقوق افراد دارای معلولیت، ارائه میدهد. مدرسه پرتو از هیچ جریان سیاسی در ایران یا سایر نقاط جهان حمایت نمیکند.